ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το μπλε της θάλασσας, καράβια, γλάροι.....

Καλησπέρα σας και καλό μήνα.

       Έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι, όμως ο καιρός επιμένει "δροσερά" στα περισσότερα μέρη της χώρας μας. Μια χαρά βέβαια, για αυτούς που ζεσταίνονται, όμως οι θάλασσες παραείναι κρύες..... 
   Και μην νομίσετε, ότι δεν μου αρέσει, απλά δεν είναι συνηθισμένο  κάτι τέτοιο. Με το βλέμμα στραμμένο στο απέραντο γαλάζιο και με την αύρα της θάλασσας να με χαϊδεύει, διαλέγω και σας παρουσιάζω υπέροχα εργόχειρα με θαλασσινά μοτίβα. Προέρχονται από το βιβλίο της Acufactum ,"Näh- & Stickbuch Mein Sommer",  που έχει παράδοση στο κέντημα και γενικότερα στο εργόχειρο. Μου άρεσαν πολύ οι προτάσεις σαν κέντημα αλλά και σαν αντικείμενα. 
  Καραβάκια ακροβατούν πάνω στο κύμα, και εναλλάσσονται με μοτίβα με ψάρια.


Ένα κάδρο φτιαγμενο από έξι μικρά. Βάρκες και καραβάκια, σε σχήματα που θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές,  κεντημένα στα χρώματα της άμμου και της θάλασσας. 



Και μια τσάντα καλοκαιρινή με ένα κεντημένο μοτίβο απλικαρισμένο πάνω στο άνοιγμα.


Ένα πανώ με ταξιδιάρικη διάθεση και με τον γλάρο  στην ακροθαλασσιά να ξαποσταίνει.....


Και για το τέλος, ένα πανώ με μικτή τεχνική, απλικέ και κεντήματος.

                                              
 Όλα περιέχονται στο βιβλίο "Näh- & Stickbuch Mein Sommer" της Acufactum, που αγόρασα πρόσφατα και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα της http://www.acufactum.de/naeh-stickbuch_mein_sommer.html . Αξίζει... Έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα με όλα αυτά τα υπέροχα υφάσματα, που δυσκολευόμαστε να βρούμε στην ελληνική αγορά.

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα καλοκαιρινά μοτίβα με διάθεση άκρως θαλασσινή... ότι πρέπει για νησιώτικο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tώρα το καλοκαιρακι.. η διάθεση μας για θαλασσα ..ταξιδια... και ότι παραπέμπει σε αυτά ..μας είναι ευχαριστα...πολύ ομορφες οι προτασεις σου.. φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Άκρως καλοκαιρινή ανάρτηση1 Νομίζεις ότι έτσι όπως φυσάει αυτή την στιγμή ένα κύμα θα σκάσει στο μπαλκόνι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή