ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πνευματικά δικαιώματα ή αλλιώς σεβασμός στο δημιουργό.

     Μετά από πολλή σκέψη και με αφορμή το γεγονός της κλοπής φωτογραφιών από το δικό μου ιστολόγιο και πολλών άλλων blogger, που ασχολούνται με τη χειροτεχνία, αποφάσισα να γράψω δυο λόγια, για το πως πιστεύω ότι θα πρέπει να διαμοιραζόμαστε τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο.
        Και για την ιστορία, όλα άρχισαν από ένα μήνυμα που πήρα από τη φίλη Niatta (την ευχαριστώ θερμά για αυτό), η οποία με ενημέρωσε για την κλοπή. Ήταν η αφορμή, για να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά τους όρους χρήσης στο ιστολόγιο μου. Κοντεύω να κλείσω ένα χρόνο από τότε που το δημιούργησα και πλέον πιστεύω, ότι ο σκοπός μου να παρουσιάζω πράγματα που αγαπώ και να τα προσφέρω, έχει αρχίσει και υλοποιείται. Έτσι λοιπόν, κοιτώντας στον παγκόσμιο ιστό παρόμοια ιστολόγια και σελίδες που προσφέρουν  δωρεάν το περιεχόμενό τους είδα, ότι έχουν προσθέσει τα creative  commons μια μορφή κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων παγκόσμια αποδεκτή. 
       Σας δίνω ένα link από το youtube σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί. Επίσης η σελίδα του οργανισμού έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έτσι είναι και κατανοητή για όλους, όσοι δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά.

http://creativecommons.org/choose/results-one?lang=el&jurisdiction=gr&version=3.0&license_code=by-nc-nd


      θέλω όμως να πω, και κάτι σημαντικό. Αυτή ήταν μία αφορμή να γνωρίσω πολλές άλλες γυναίκες, που έχουν το ίδιο πάθος με εμένα για τη χειροτεχνία. Καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό τους για το γεγονός, γιατί μόνο όταν κάποιος δουλέψει ατελείωτες ώρες πάνω σε ένα εργόχειρο νιώθει την αξία του που δεν είναι υλική απλά είναι κυρίως συναισθηματική. Η αγάπη διαχέεται σε κάθε χειροποίητο δημιούργημα και αυτό το κάνει ξεχωριστό και σε ορισμένες περιπτώσεις συλλεκτικό.
       Γιαυτό αποφάσισα να προσθέσω τα creative commons στο ιστολόγιο μου  και προτείνω να τα μελετήσετε προσεκτικά.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστή κίνηση, ευχαριστώ για την ενημέρωση και περιμένω να δω στην πράξη τα αποτελέσματα.
    Είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους ηθικής και απουσία σεβασμού στον κόπο του άλλου. Έμαθαν, με δόλιο τρόπο, να σφετερίζονται, για δικό τους όφελος, τις ατελείωτες ώρες, το πιάσιμο, τα κουρασμένα χέρια και μάτια μέχρι να "βγει" ένα χειροτέχνημα. Με την ευχή να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα τέτοια κρούσματα και να ηρεμήσουμε όλες μας προς το παρόν.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή